Síelés

Banszko sítérkép
Banszko sítérkép

Az elmúlt 10 évben igen nagy beruházásoknak köszönhetően a Banszko (936 m) fölött található sípályák európai színvonalúak, felvéve a versenyt a Francia, Olasz és Ausztriai pályákkal.

Két nagyobb részre bontható a pályarendszer. Az első melynek központja ’CHALIN VALOG’ 1100 és 1600 méter közt terül el, másik fő része ’SHILIGARNIKA’ 1700 és 2500 méter között vehető igénybe. A pályák teljes hossza 70 km.

A hóviszonyok egészen kiválóak decembertől egészen májusig, de ha esetlegesen a természet meg akarná tréfálni az ideutazót, ennek elkerülése végett 44 Technoalpine hóágyú gondoskodik a biztos színvonalról.

Az extrém sportok szerelmesei is élvezni fogják az itt található pályákat. A kisgyermekkel érkező családok számára is ideális, számukra síiskola biztosít figyelmes és hozzáértő képzést.

A snowboard szerelmeseiről sem feledkeztek meg, külön erre a célra az extrémebb sportokat kedvelőknek akár saját maguknak is lehetőségük nyílik ízlésükhöz és képességeikhez mérten saját ugratókat és akadályokat telepíteni az új pályaszakaszon valamint egy félcső is a látogatók rendelkezésére áll.

A pályák mellett egy korcsolyapálya is várja az ideérkezőket, illetve 25 km-nyi gyors, és kényelmes lifthálózat áll az Utasok rendelkezésére. 1 kabinos lift, 6 négyüléses -, 1 háromüléses -, 3 csákányos felvonó.

A kb. 70 kilométernyi pályák 90%-a hóágyúzott és biztosított az éjszakai síelés is. Az 5 kék, 8 piros és 1 fekete pálya, azaz 30% kezdő, 45% haladó, 35% profi. A legmagasabb pálya pontja 2560 méter, a legalacsonyabb 1000 méter tengerszint felett.

A 2014/2015-ös szezon síbérlet árai hamarosan elérhetők!

A helyszínen sí és snowboardeszközök bérlése széles választékban lehetséges. Erről bővebb információt irodánkban vagy honlapunkon talál.

A Banszko környéki sípályák bemutatása >>